Kycklinggryta med soltorkade tomater
400 gr kycklingfilé, fläskfilé eller kotletter
ca 8 soltorkade tomater i olja (gärna Ridderheims för de är supergoda!)
1 burk Crème Bonjour vitlöksost
1 burk Crème fraiche
2,5 dl matlagningsgrädde eller mjölk
soja
salt och peppar
Jag tog även ca 1 msk av den goda kryddningen och oljan från Ridderheims soltorkade tomater i såsen.
Skär köttet i skivor och strimla tomaterna. Stek de klara i oljan från de soltorkade tomaterna. Tillagas kycklingfilé eller fläskfilé kan de övriga ingredienserna hällas i och kokas som gryta.
Köttfärs korma
4 port ris eller annat gryn
1 rödlök
500 g nötfärs
1/2 tsk salt
1 krm peppar
1 förp korma cookingsauce (à 350 g)
1 grönsaksbuljongtärning eller fond (1 buljongtärning motsvarar 1 1/2 msk fond)
250 g körsbärstomater
Koka ris eller gryn enligt anvisningen på förpackningen.
Skala och skär löken i klyftor. Stek dem med färsen i matfettet. Krydda med salt och peppar. Rör i kormasåsen och buljongtärningen eller fonden och låt det koka några minuter.
Skär tomaterna i halvor och vänd ned i såsen innan servering.
Servera med ris eller annat gryn.