Rostat vitlökssmör

Ingredienser
2 st king solo-vitlökar eller, 8 vitlöksklyftor
1 msk rapsolja
200 g smör
0,5 msk flingsalt
Garnering:
färsk timjan
Tillagning
1. Skala vitlöken och skär den i bitar. Stek den mjuk i olja över medelvärme ca 5 min. Mixa vitlöken med oljan och låt svalna.
2. Rör smöret smidigt och blanda med vitlöksmoset. Smaka av med salt och servera det rumsvarmt.
10 portioner
-
2 st king solo-vitlökar eller, 8 vitlöksklyftor
1 mskvrapsolja
200 smör
0,5 msk flingsalt
-
Skala vitlöken och skär den i bitar. Stek den mjuk i olja över medelvärme ca 5 min. Mixa vitlöken med oljan och låt svalna.
Rör smöret smidigt och blanda med vitlöksmoset. Smaka av med salt och servera det rumsvarmt.
kroppkakor
Antal portioner:
Färdigt på: 45 min
Ingredienser
500 g potatis
2.5 dl vetemjöl
1 st ägg
100 g rimmat fläsk
1 st gul lök
1 tsk malen kryddpeppar
salt
peppar
lingon, till servering
smör, till servering
Gör så här
1. Koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten. Skala och pressa den.
2. Blanda potatispresset snabbt med mjöl, ägg och kryddor.
3. Skala och finhacka löken och tärna fläsket. Stek det tillsammans.
4. Forma bollar av potatissmeten, tryck i lök och fläsk och slut igen.
5. Koka i 5-6 minuter i lättsaltat vatten. Kroppkakorna är klara när de flyter upp till ytan.
6. Servera
med lingon och smör.
4 port.
-
500 g potatis
2.5 dl vetemjöl
1 st ägg
100 g rimmat fläsk
1 st gul lök
1 tsk malen kryddpeppar
salt
peppar
lingon, till servering
smör, till servering
-Koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten. Skala och pressa den.
Blanda potatispresset snabbt med mjöl, ägg och kryddor.
Skala och finhacka löken och tärna fläsket. Stek det tillsammans.
Forma bollar av potatissmeten, tryck i lök och fläsk och slut igen.
Koka i 5-6 minuter i lättsaltat vatten. Kroppkakorna är klara när de flyter upp till ytan.
Servera med lingon och smör.
Raggmunkar

Det här behöver du :
8 – 10 meldelstora potatisar
4 dl mjölk
2 dl vetemjöl
1 tsk salt
1 ägg
Smör till stekning
GÖR SÅHÄR :
Skala potatisen och riv på finaste sidan av rivjärnet eller motsvarande i hushållsassistenten. Blanda ner den rivna potatis i en stor bunke med mjölken. Då blir inte potatisen missfärgad under tiden man river. Tillsätt mjölet, salt och sist ägget. Blanda om väl om! Stek raggmunkarna i stekpanna två åt gången i lite smör. Medelhög värme. Steker du många åt gången kan du ha ugnsvärmen på ca 60 grader, och förvara raggmunkarna i en ugnsform med aluminumfolié så håller dom sig varma.

4 port.
-
8 – 10 meldelstora potatisar
4 dl mjölk
2 dl vetemjöl
1 tsk salt
1 ägg
Smör till stekning
-
Skala potatisen och riv på finaste sidan av rivjärnet eller motsvarande i hushållsassistenten. Blanda ner den rivna potatis i en stor bunke med mjölken. Då blir inte potatisen missfärgad under tiden man river. Tillsätt mjölet, salt och sist ägget. Blanda om väl om! Stek raggmunkarna i stekpanna två åt gången i lite smör. Medelhög värme. Steker du många åt gången kan du ha ugnsvärmen på ca 60 grader, och förvara raggmunkarna i en ugnsform med aluminumfolié så håller dom sig varma.
LCHF-pannkakor med fiberhusk

-
2 ägg
2 deciliter vispgrädde
2 deciliter mjölk
2 matskedar fiberhusk
En nypa salt
-
Vispa ägg, vispgrädde och mjölk. Vispa därefter ned fiberhusk och salt och låt smeten stå en stund och svälla.
Stek pannkakorna på medelhög värme i rikligt med smör och vänd när pannkakan är helt torr på ytan. Ju längre smeten får stå och svälla desto tjockare blir den och den kan då bli lite svår att få ut i pannan - det brukar gå att få ut smeten i pannan om man skakar den stund. Detta recept ger ca 6 - 8 pannkakor.
Ät med valfria tillbehör som till exempel vispgrädde eller keso. Om man saknar sylten kan man till exempel ha några hallon till.
Tortillatårta
-
6 tortillabröd
230 g tacosås
Köttfärsröra
400 g köttfärs
1 röd paprika
0,5 chilipeppar
1 pkt tacomix
-
200 g hackad spenat
1-2 vitlöksklyftor
0,5-1 rödlök
2 dl keso
150 g philadelphiaost
salt o peppar
1 dl riven ost
-
Tärna paprikan och finfördela chilipepparn.
Stek köttfärsen, krydda med tacokrydda, vänd ner paprika och chilipeppar.
Låt spenaten rinna av väl. Finhacka vitlök och rödlök.
Fräs spenat, vitlök och lök. Smaka av med salt och peppar.
Ta röran från värmen. Tillsätt keso och philadelphiaost och blanda samman.
Lägg ett tortillabröd på en plåt med bakplåtspapper. Bred ut lite av köttfärsröran på brödet och ringla lite tacosås över.
Lägg på nästa bröd, tryck till lätt. Bred ut spenatröran.
Varva sedan bröd och röror. Avsluta med spenatröra på toppen av tårtan och strö över riven ost.
Gratinera mitt i ugnen i 225 grader ca 10 min.
Servera rikligt med sallad och grönsaker till.
6 tortillabröd
230 g tacosås
Köttfärsröra
400 g köttfärs
1 röd paprika
0,5 chilipeppar
1 pkt tacomix
-
200 g hackad spenat
1-2 vitlöksklyftor
0,5-1 rödlök
2 dl keso
150 g philadelphiaost
salt o peppar
1 dl riven ost
-
Tärna paprikan och finfördela chilipepparn.
Stek köttfärsen, krydda med tacokrydda, vänd ner paprika och chilipeppar.
Låt spenaten rinna av väl. Finhacka vitlök och rödlök.
Fräs spenat, vitlök och lök. Smaka av med salt och peppar.
Ta röran från värmen. Tillsätt keso och philadelphiaost och blanda samman.
Lägg ett tortillabröd på en plåt med bakplåtspapper. Bred ut lite av köttfärsröran på brödet och ringla lite tacosås över.
Lägg på nästa bröd, tryck till lätt. Bred ut spenatröran.
Varva sedan bröd och röror. Avsluta med spenatröra på toppen av tårtan och strö över riven ost.
Gratinera mitt i ugnen i 225 grader ca 10 min.
Servera rikligt med sallad och grönsaker till.