Vegetarisk Lasagne med philadelphia

4 portioner
1 paket färska lasagneplattor alt torkade
1 stor gul skivad lök
10 färska champinjoner i skivor
2 rivna morötter
1 stor röd paprika i bitar
1 flaska färdig tomatsås (jag använde Dolmios klassiska)
Extra basilika och oregano om man vill
1 burk keso (gärna med smak av grillad paprika
Fräs alla grönsakerna i smör.
Tillsätt tomatsåsen och låt såsen puttra så länge du hinner.
Krydda ev lite till.
Låt såsen kallna och blanda den sedan med keson
1 msk smör
2 msk vetemjöl
3 dl mjölk
1 dl créme fraiche
½ ask Philadelpihia vitlök & örter
1 ½ dl riven ost
Smält smöret och rör ut vetemjölet i det.
Tillsätt mjölk, créme fraiche och philadelphia.
Låt puttra tills såsen får en lagom tjock konsistens.
Varva tomat-kesoröra, ostsås och lasagneplattor i en form.
Översta lagret ska vara ostsås.
Strö över den rivna osten.
Gratinera i ugnen i ca 15-20 mnuter.
NYTTIG PIZZA UTAN MJÖL
2 ägg
4 msk olja
1 skvätt mjölk
salt vitlökspulver och oregano
3 msk fiberhusk
1. Vispa ägg + salt
2. Vispa i olja och 1 dl vatten
3. Blanda i kryddor och fiberhusk och låt svälla 5-10min
4. Bred ut smeten på ett bakplåtspapper (ganska kladdigt) 5.Grädda tills den börjar ”torka” och få färg
6. Ta ut ur ugnen och höj till 225grader. Bred på tomatsås och det du vill ha! SOFIA tog, tomatsås, skinka, champinjoner, tonfisk, ost (ju mer grejer desto godare
7. In i ungen igen tills pizzan fått fin färg!
2 ägg
4 msk olja
1 skvätt mjölk
salt vitlökspulver och oregano
3 msk fiberhusk
-
Vispa ägg + salt
Vispa i olja och 1 dl vatten
Blanda i kryddor och fiberhusk och låt svälla 5-10min
Bred ut smeten på ett bakplåtspapper (ganska kladdigt) 5.Grädda tills den börjar ”torka” och få färg
Ta ut ur ugnen och höj till 225grader. Bred på tomatsås och det du vill ha! SOFIA tog, tomatsås, skinka, champinjoner, tonfisk, ost (ju mer grejer desto godare
In i ungen igen tills pizzan fått fin färg!
Pizzabotten utan jäst
PIZZADEG:
1, 5 dl mjölk
1 dl olja
1 krm salt
2 teskedar bakpulver
5 dl vetemjöl
FYLLNING:
4 teskedar tomatpuré
2 tomater
2 chaminjoner
1 liten gul lök
1 röd paprika
12 skivor valfri salami
Gör så här: Börja med slå på ugnen 220 grader.
Skiva alla grönsaker, lök och salami. Blanda ihop alla ingredienser till
pizzadegen och knåda ordentligt till en smidig deg. Kavla ut till en stor rund
pizzabotten. Bred ut tomatpuré i botten och fyll pizzan med skivade tomater,
champinjoner, lök, paprika och salami. Pensla kanten på pizzan med lite vatten
och nyp ihop kanterna till en inbakad pizza. Pensla lite vatten över hela
calzonen innan den ska in i ugnen.Grädda i ugnen i ca 10-15 minuter. Strö gärna över lite oregano när pizzan är fär
1, 5 dl mjölk
1 dl olja
1 krm salt
2 teskedar bakpulver
5 dl vetemjöl
-
Grädda i ugnen i ca 10-15 minuter i 225 grader.