Pizzabotten utan jäst
PIZZADEG:
1, 5 dl mjölk
1 dl olja
1 krm salt
2 teskedar bakpulver
5 dl vetemjöl
FYLLNING:
4 teskedar tomatpuré
2 tomater
2 chaminjoner
1 liten gul lök
1 röd paprika
12 skivor valfri salami
Gör så här: Börja med slå på ugnen 220 grader.
Skiva alla grönsaker, lök och salami. Blanda ihop alla ingredienser till
pizzadegen och knåda ordentligt till en smidig deg. Kavla ut till en stor rund
pizzabotten. Bred ut tomatpuré i botten och fyll pizzan med skivade tomater,
champinjoner, lök, paprika och salami. Pensla kanten på pizzan med lite vatten
och nyp ihop kanterna till en inbakad pizza. Pensla lite vatten över hela
calzonen innan den ska in i ugnen.Grädda i ugnen i ca 10-15 minuter. Strö gärna över lite oregano när pizzan är fär
1, 5 dl mjölk
1 dl olja
1 krm salt
2 teskedar bakpulver
5 dl vetemjöl
-
Grädda i ugnen i ca 10-15 minuter i 225 grader.

Kommentarer
Trackback