Vegetarisk Lasagne med philadelphia

4 portioner
1 paket färska lasagneplattor alt torkade
1 stor gul skivad lök
10 färska champinjoner i skivor
2 rivna morötter
1 stor röd paprika i bitar
1 flaska färdig tomatsås (jag använde Dolmios klassiska)
Extra basilika och oregano om man vill
1 burk keso (gärna med smak av grillad paprika
Fräs alla grönsakerna i smör.
Tillsätt tomatsåsen och låt såsen puttra så länge du hinner.
Krydda ev lite till.
Låt såsen kallna och blanda den sedan med keson
1 msk smör
2 msk vetemjöl
3 dl mjölk
1 dl créme fraiche
½ ask Philadelpihia vitlök & örter
1 ½ dl riven ost
Smält smöret och rör ut vetemjölet i det.
Tillsätt mjölk, créme fraiche och philadelphia.
Låt puttra tills såsen får en lagom tjock konsistens.
Varva tomat-kesoröra, ostsås och lasagneplattor i en form.
Översta lagret ska vara ostsås.
Strö över den rivna osten.
Gratinera i ugnen i ca 15-20 mnuter.

Kommentarer
Trackback