kassler och potatis gratäng

4-6 pers
-
400-500 gram kassler
10 potatisar
1 gul lök
3 dl grädde
2 vitlöksklyftor
salt o peppar
rikligt med riven ost
-
börja med att skala potatisen och skär den i tunna skivor, hacka purjolöken och skär köttet i mindre bitar alt. strimlor.
smörj en ugnsform.
varva potatis,kött och purjolök (mitt lager kom upp i tre har jag för mig)
salta och peppra efter smak (tänk på att kasslern är ganska salt i sig)
blanda grädde med pressad vitlök och häll såsen över gratängblandningen.
riv rikligt med god ost över.
sätt in i ugn 225 grader i ca 60 minuter eller tills du märker att potatisen är mjuk.
-
400-500 gram kassler
10 potatisar
1 gul lök
3 dl grädde
2 vitlöksklyftor
salt o peppar
rikligt med riven ost
-
börja med att skala potatisen och skär den i tunna skivor, hacka purjolöken och skär köttet i mindre bitar alt. strimlor.
smörj en ugnsform.
varva potatis,kött och purjolök (mitt lager kom upp i tre har jag för mig)
salta och peppra efter smak (tänk på att kasslern är ganska salt i sig)
blanda grädde med pressad vitlök och häll såsen över gratängblandningen.
riv rikligt med god ost över.
sätt in i ugn 225 grader i ca 60 minuter eller tills du märker att potatisen är mjuk.

Kommentarer
Filippa
Hej! Kan du länka min blogg?
Trackback