Enkel baguette

4 tjocka baguetter (eller 8 smala)
Ingredienser
8 dl vetemjöl special
3 dl grahamsmjöl
4 dl vatten
2 msk rapsolja (olivolja fungerar också)
50 gram jäst
1 tsk salt
1 ägg (till pensling)
Vispa ut jästen i vattnet, som värmts till 37 grader. Rör nu i olja och salt. Tillsätt grahamsmjölet och 6 dl av vetemjölet. Ta lite i taget och rör hela tiden. När degen börjar släppa ifrån bunkens kanter, strö över lite mjöl, täck med en handduk och låt jäsa i ungefär en halvtimme.
Stjälp upp degen på ett mjölat bakbord och arbeta den smidigt med hjälp av resterande mjöl. Dela i fyra lika stora delar och forma till baguetter, som placeras på två plåtar med bakplåtspapper. Snitta bröden pensla med lätt vispat ägg och låt jäsa i ytterligare 30 minuter.
Sätt ugnen på 220 grader.
Grädda baguetterna i cirka 15 minuter (om tjocka). Ta ut och låt vila några minuter under en handduk.
Klart att ätas!
4 tjocka baguetter (eller 8 smala)
-
8 dl vetemjöl special
3 dl grahamsmjöl
4 dl vatten
2 msk rapsolja (olivolja fungerar också)
50 gram jäst
1 tsk salt
1 ägg (till pensling)
-
Vispa ut jästen i vattnet, som värmts till 37 grader. Rör nu i olja och salt. Tillsätt grahamsmjölet och 6 dl av vetemjölet. Ta lite i taget och rör hela tiden. När degen börjar släppa ifrån bunkens kanter, strö över lite mjöl, täck med en handduk och låt jäsa i ungefär en halvtimme.
Stjälp upp degen på ett mjölat bakbord och arbeta den smidigt med hjälp av resterande mjöl. Dela i fyra lika stora delar och forma till baguetter, som placeras på två plåtar med bakplåtspapper. Snitta bröden pensla med lätt vispat ägg och låt jäsa i ytterligare 30 minuter.
Sätt ugnen på 220 grader.
Grädda baguetterna i cirka 15 minuter (om tjocka). Ta ut och låt vila några minuter under en handduk.
Klart att ätas!


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0