Grahamskakor

Grahamskakor
36 st
1 medelstor kokt potatis, ca 100 g
2 dl grahamsmjöl
1/2 msk sötningsmedel strö- eller råsocker
100 g smör eller margarin
1–2 droppar bittermandelarom
1 msk vetemjöl
Ugn: 225º
Gör så här
1. Riv den kokta och kalla potatisen. Blanda grahamsmjölet med sötningsmedlet. Skär kylskåpskallt smör eller margarin bitar. Finfördela smöret i mjölblandningen till en grynig massa. Tillsätt potatis och bit-termandelarom och blanda till en deg. Låt degen vila i kylskåp i ca 30 minuter.
2. Ta upp degen på mjölat bakbord och kavla ut den tunt. Ta ut rundlar med ett glas som är ca 4 cm i diameter. Lägg kakorna på en plåt med bakplåtspapper och nagga dem med en gaffel. Grädda mitt i ugnen i ca 12 minuter.
36 st
-
1 medelstor kokt potatis, ca 100 g
2 dl grahamsmjöl
1/2 msk sötningsmedel strö- eller råsocker
100 g smör eller margarin
1–2 droppar bittermandelarom
1 msk vetemjöl
-
Ugn: 225º
Riv den kokta och kalla potatisen. Blanda grahamsmjölet med sötningsmedlet. Skär kylskåpskallt smör eller margarin bitar. Finfördela smöret i mjölblandningen till en grynig massa. Tillsätt potatis och bit-termandelarom och blanda till en deg. Låt degen vila i kylskåp i ca 30 minuter.
Ta upp degen på mjölat bakbord och kavla ut den tunt. Ta ut rundlar med ett glas som är ca 4 cm i diameter. Lägg kakorna på en plåt med bakplåtspapper och nagga dem med en gaffel. Grädda mitt i ugnen i ca 12 minuter.


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0