Nyttig choklad pannkakstårta
24 färska dadlar, blötlagda
½-3/4 dl blötläggningsvatten från dadlarna·
1 apelsin, saften·
2-3 msk kakao
1,5 dl grahamsmjöl·
1,5 dl grahamsmjöl·
1,5 dl sojamjölk·
1 msk bakpulver·
Vaniljextrakt·
½-1 tsk kanel·
2 msk kakao·
Nypa salt·
Sucanat, eller annat sötningsmedel
-
Börja med pannkakorna. Blanda alla ingredienser i en skål och låt svälla i kylskåpet, 30-60 minuter. Fortsätt med apelsinchokladkrämen.
Lägg blötlagda dadlar i en matberedare eller mixer och kör till en jämn smet med lite av blötläggningsvattnet. Lägg i en skål och blanda ner saften av en apelsin. Smaksätt med kakao till önskad ”chokladighet”. Smaken blir mer framträdande efter ett tag. Ställ i kylskåp medan du gräddar pannkakorna.
Använd en sked och bred ut pannkakssmeten i en teflonpanna. (Du kan eventuellt behöva steka pannkakorna i lite olja om de fastnar). Gör ganska tjocka pannkakor, och lägg på lock för att de ska gräddas snabbare. Smeten ger tre tjocka pannkakor, ca 15 cm i diameter. Låt svalna.
När pannkakorna har svalnat lägger du på ett lager med apelsinchokladkrämen ovanpå en pannkaka. Lägg på ytterligare en pannkaka och ännu ett lager av krämen. Toppa med en sista pannkaka och låt stelna i kylskåpet ett litet tag, innan du delar den i fina bitar.
Börja med pannkakorna. Blanda alla ingredienser i en skål och låt svälla i kylskåpet, 30-60 minuter. Fortsätt med apelsinchokladkrämen.
Lägg blötlagda dadlar i en matberedare eller mixer och kör till en jämn smet med lite av blötläggningsvattnet. Lägg i en skål och blanda ner saften av en apelsin. Smaksätt med kakao till önskad ”chokladighet”. Smaken blir mer framträdande efter ett tag. Ställ i kylskåp medan du gräddar pannkakorna.
Använd en sked och bred ut pannkakssmeten i en teflonpanna. (Du kan eventuellt behöva steka pannkakorna i lite olja om de fastnar). Gör ganska tjocka pannkakor, och lägg på lock för att de ska gräddas snabbare. Smeten ger tre tjocka pannkakor, ca 15 cm i diameter. Låt svalna.
När pannkakorna har svalnat lägger du på ett lager med apelsinchokladkrämen ovanpå en pannkaka. Lägg på ytterligare en pannkaka och ännu ett lager av krämen. Toppa med en sista pannkaka och låt stelna i kylskåpet ett litet tag, innan du delar den i fina bitar.

Kommentarer
Trackback