Blåbärspannkaka

2-3 personer (använd en liten plåt eller en vanlig ugnssäker form)
1 ½ dl vetemjöl
1 krm salt
3 dl mjölk
2 ägg
2 dl färska eller frysta blåbär
1 msk socker
Smör till plåten
Sätt ugnen på 225 grader.
Blanda mjöl och salt i en bunke.
Häll i hälften av mjölken och vispa till en jämn smet.
Vispa i resten av mjölken och sockret.
Blanda till sist ner äggen.
Smörj en plåt noga – annars fastnar lätt pannkakan.
Häll smeten i plåten och strö blåbären jämnt över.
Grädda pannkakan cirka 25 minuter tills den har fått fin färg.
Låt den svalna en liten stund innan den serveras.
Tips! Pannkakan är god kall, ta med i matsäcken. Servera med keso och skivad banan.

Kommentarer
Trackback